inloggen clienten

Zoeken

@JackJasperse:

Tip van de dag

volg ons op twitter
dagtip archief

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Jasperse Praktijkencentrum door het onderstaande formulier in te vullen.

verzenden

Meettechnieken

In ons centrum staat het testen met behulp van spiertesten centraal. Bijna alle therapeuten gebruiken de spiertest om te weten te komen of er stress zit ergens in het lichaam, om vervolgens te kijken op welke manier deze stress kan worden opgeheven, waardoor de balans kan herstellen.

Bij de spiertest wordt een spier(groep) in de uiterste positie gezet (extensie) en vervolgens richting neutraal geduwd door de therapeut. De mate waarop u weerstand kunt bieden bij deze test, bepaalt de mate van stress op het geteste systeem. Door tijdens het testen ook een reflexpunt (b.v. het acupressuurpunt van een orgaan) vast te houden, wordt gekeken of het orgaan betrekking heeft op de stress. Op deze wijze kan bijna het gehele lichaam in kaart worden gebracht en met behulp van manipulatietechnieken weer op de rit worden gezet.

Om u als cliënt een beter beeld te geven over de ontwikkeling van uw spierspanning, wordt er door de chiropractoren standaard een myoscan gemaakt voorafgaand aan een van de eerste consulten, om deze later te vergelijken met een vervolgscan na een aantal behandelingen. Een myoscan meet de kracht waarmee de spieren zijdelings aan de ruggenwervels trekken, waardoor deze bijvoorbeeld een lichte curve kan vertonen met alle functionele klachten van dien. Deze krachten worden door de computer omgezet in een plaatje, waardoor u en uw therapeut inzicht krijgen in het verloop van het behandelproces.

Vanzelfsprekend hebben de optoloog en podoloog ook hun geavanceerde apparatuur om functionele testen te doen. Vaak zit de intelligentie van een testtechniek in de eenvoud, b.v. het plaatsen van een stukje kurk onder de voet zoals bij de podoloog. Bij de kinesioloog kunt u naast de gewone kinesiologie behandeling ook terecht voor ontlastingsonderzoeken (parasieten, schimmels e.d.), bloedtesten (oligotherapie) en haaranalyses (bij mineralenuitputting of vergiftiging). Dit wordt in samenwerking gedaan met het laboratorium van RP-vitamino in Kampenland.