inloggen clienten

Zoeken

@JackJasperse:

Tip van de dag

volg ons op twitter
dagtip archief

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Jasperse Praktijkencentrum door het onderstaande formulier in te vullen.

verzenden

Verbazingwekkend nieuws over Dyslexie 

OPEN JE OGEN!

INFORMATIEAVOND LEES- EN LEERPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Op woensdag 23 september organiseert Jasperse Praktijkencentrum de informatieavond ‘Open Je Ogen’ met als thema lees- en leerproblemen en dyslexie. Op deze avond zal Frank Hardy van het Zeeuws Optologisch Centrum u deelgenoot maken van zijn inmiddels 45-jarige reis in de bijzondere wereld van de optologie. We nodigen ouders van kinderen met dergelijke problemen graag uit voor een verhelderende kijk op dyslexie. Bestaat het eigenlijk wel? 

Opmerkelijke resultaten

Wereldwijd wordt bij 3% van de kinderen de diagnose dyslexie gesteld. In Nederland bedraagt dat percentage maar liefst 31%. Zijn wij nu zo goed in het diagnostiseren van dyslexie, of is er iets anders aan de hand? Tijdens de informatieavond Open Je Ogen laten we u graag zien welke opmerkelijke resultaten wij behalen bij het behandelen van kinderen die het 'stickertje dyslexie' opgeplakt hebben gekregen.

Dyslexie is behandelbaar

Dyslexie bestaat, zoveel is wel duidelijk. Maar in onze praktijk ervaren wij dagelijks dat het leeuwendeel van de dyslexie ‘patiënten’ heel goed te behandelen is. Met verbluffende resultaten. Uitgangspunt is onze multidisciplinaire aanpak en praktische functionele benadering. Hierbij zit de kracht in de juiste combinatie van therapieën en dit adequaat inzetten.

Hulpmiddelen en trucjes

Bij de behandeling van dyslexie krijgen kinderen vaak hulpmiddelen en trucjes aangereikt waarmee ze beter om kunnen gaan met hun lees-en leerproblemen. Het is een vorm van trainen, waarmee de problemen min of meer gecompenseerd worden. Het gevaar daarbij is echter, dat als de druk bij het kind wordt verhoogd, de aangeleerde trucjes niet meer werken. De gangbare trainingen compenseren, maar verhelpen de problemen dus niet. 

Neurologische koppelingen

Tijdens de avond wordt de relatie gelegd tussen leer- en leesproblemen en problemen met ogen, en de samenwerking van de ogen onderling en de koppeling naar de hersenen. U krijgt uitleg over onze behandeling die bestaat uit het herstellen van neurologische koppelingen. Waarna de oogspieren, maar ook motoriek en reflexen getraind gaan worden. 

Open je ogen en meld je aan

De informatieavond Open Je Ogen wordt gehouden op woensdag 23 september aanstaande in ons Praktijkencentrum en start om 19.30 uur. De toegang is gratis.  Laat even weten dat je komt en geef aan met hoeveel personen. Dan houden wij daar rekening mee. Stuur een mailtje naar info@jaspersepraktijkencentrum.nl met als onderwerp ‘Open Je Ogen’. 

Meer nieuws