inloggen clienten

Zoeken

@JackJasperse:

Tip van de dag

volg ons op twitter
dagtip archief

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Jasperse Praktijkencentrum door het onderstaande formulier in te vullen.

verzenden

Chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke, en daarmee heel gezonde, behandelmethode die stoornissen in het zenuwstelsel corrigeert. Het bewegingstelstel en de wervelkolom staan hierbij centraal. Storingen in dit ‘computernetwerk’ kunnen door allerlei factoren worden veroorzaakt en uiteenlopende ziekten en klachten veroorzaken. Rug-, nek- en schouderklachten bijvoorbeeld, maar ook hoofdpijn en migraine, whiplash, hernia, ischias, spit of pijn in de bovenrug.

De chiropractor benadert de problemen op geheel eigen wijze. Doel is om klachten op termijn weg te nemen  en te voorkomen dat ze terugkeren door de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen. Een tennisarm als voorbeeld: in feite een irritatie of ontsteking van het aanhechtingspunt van de onderarmspieren. De conventionele manier van behandelen bestaat uit het bestrijden van de ontsteking met medicijnen of injecties. De chiropractor pakt liever de oorzaak aan. Zorgt ervoor dat de arm mechanisch en neurologisch weer normaal functioneert, waardoor de onsteking vanzelf verdwijnt.

In 95% van de gevallen is er sprake van een disbalans tussen belasting en belastbaarheid, tussen wat iemand doet en wat iemand kan. De vraag is waarom het lichaam niet functioneert zoals het zou moeten doen. Daarom wordt niet alleen de pijnbron onderzocht maar –in samenwerking met de andere collega’s- ook gekeken naar andere facetten die een rol kunnen spelen bij de klacht.

Naast het geven van houdings- en voedingsadviezen bestaat de behandeling van de chiropractor hoofdzakelijk uit druktechnieken, manipulaties. Dat zijn snelle, goed gedoseerde bewegingen met de hand die het lichaam in staat stellen zichzelf als het ware te corrigeren. Een werkwijze die niet alleen zorgt voor meestel een snel resultaat maar ook voor een betere gezondheid en een groter gevoel van welzijn. Chiropracter Joost Glorieux: ‘Er zijn natuurlijk problemen waar mensen mee moeten leren leven. Neem artrose, niks aan te doen, wordt vaak gezegd. Maar als iemand nou 30% functioneert en je kunt er 60% van maken. Dat kan het verschil zijn tussen ’s nachts wel of niet kunnen slapen. Als je die mensen gelukkig de deur uit ziet gaan dan weet je meteen waarvoor je het doet.’

Wat is chiropractie

Chiropractie is een behandeling die zich richt op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel. Omdat de wervelkolom voor een belangrijk deel het zenuwstelsel omgeeft en beschermt, kunnen vooral stoornissen in de functie van de wervelkolom (ook wel blokkades genoemd) het zenuwstelsel beïnvloeden en mogelijk diverse klachten veroorzaken. Door een gedegen onderzoek en een gerichte behandeling lokaliseert en corrigeert de chiorpractor deze blokkades. Hierdoor wordt de doorstroming van de zenuwen hersteld waarna het lichaam zichzelf weer kan genezen.